Milioni su oduševljeni ovim receptom: Zapečeno povrće po receptu dijebetičara
Ako volite lazanje i zapečeno povrće, onda će vas oduševiti ovaj recept. Savršenog je ukusa a još je i dijetalan.
Recept za ovaj specijalitet koji je očarao 12 miliona ljudi podijelili su dijetetičari, ne propustite da ga probate.
Sastojci:
4 kašike ulja
1 glavica crnog luka
2 krompira
400 g isjeckanog kupusa
1 šargarepa
1 zelena ljuta paprika
1 crvena slatka paprika
1 kašičica mljevene čili paprike
1 kašičica mljevenog crnog bibera
1 kašičica soli
Preliv:
3 jaja
170 ml mlijeka
170 ml jogurta
50 ml ulja
2,5 kašike brašna
1 kašičica soli
1 kašičica mljevenog crnog bibera
1 kesica praška za pecivo
1 prstohvat peršuna
200 g rendanog čedar sira
Priprema:
Prodinstati luk na ulju, pa dodati isjeckan krompir. Poklopiti i dinstati uz miješanje dok malo ne omekša. Dodati isjeckan svjež kupus, narendanu šargarepu, isjeckanu zelenu i crvenu papriku. Poklopiti i dinstati uz miješanje da povrće omekša. Dodati biber i so i ostale začine. Još dinstati uz neprekidno mješanje, piše Mondo.rs.
Preliv:
Jaja razmutiti, pa im dodati mlijeko i jogurt. Umutiti i dodati brašno, pa izmiješati da nema grudvica. Začiniti solju i biberom i dodati prašak za pecivo i peršun. U smjesu sipati dinstano povrće i izmiješati. Istresti u nauljenu vatrostalnu posudu, poravnati, posuti biberom i ljutom papričicom i posuti narenadnim sirom. Peći u rerni zagrijejanoj na 180 stepeni Celzijusovih, otprilike 30-35 minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.