Masno plastično posuđe postaje lako za čišćenje: Ovaj jednostavan trik će vas oduševiti

1
Radiosarajevo.ba
Masno plastično posuđe postaje lako za čišćenje: Ovaj jednostavan trik će vas oduševiti
Foto: Pexels / Ilustracija / Plastične posude

Vjerovatno znate da vam pametno planiranje obroka štedi ozbiljan novac jer ćete tako s popisa za kupnju izostaviti nepotrebne namirnice. Ako još večer prije pripremite obrok koji ćete ponijeti na posao i tako izbjeći skupu i uglavnom manje zdravu hranu iz dostave, ušteda će biti još veća.

Iako ovakvo odgovorno ponašanje donosi puno koristi, ima i jednu lošu stranu - za jelo koje nosite sa sobom na posao vjerovatno koristite praktične plastične posude, koje je teško prati nakon što se zamaste. Naravno, idealno rješenje bi bile staklene posude, ali staklo je puno teže i nepraktičnije za nositi.

Stoga vam ne preostaje ništa drugo nego nakon ručka prati tu masnu plastiku. Pa pribjegavate metodi iscrpljivanja: "Ne može plastika ostati masna ako je bezbroj puta zaredom operem i isperem", mislite si. Ali - može.

Turisti bježe iz apartmana, dim stigao u Split: "Užasno smrdi po paljevini i pada pepeo"

Turisti bježe iz apartmana, dim stigao u Split: "Užasno smrdi po paljevini i pada pepeo"

Drugi imaju malo drukčiju taktiku: "Ako ostavim masnu posudu da se namače, nakon tri-četiri dana je spremna za pranje", svoje je iskustvo na društvenim mrežama podijelila jedna korisnica. S desetak smajlića iza komentara...

Na TikTok profilu FacesByAdi pronašli smo koristan trik koji će vam uštedjeti puno vremena pri pranju masnih plastičnih posuda. Sve što trebate učiniti jest uliti u prljavu posudu malo tekućeg deterdženta za pranje, dodate malo vruće vode i komad papirnatog ručnika.

Kad ste to napravili, na posudu stavite poklopac i energično je tresite 45 sekundi do minutu. Nakon toga je otklopite, izvadite papir, izlijte tekućinu i dobro je isperite. Da je trik uspješan, potvrđuje niz oduševljenih komentara pratitelja ovog TikTok profila.

"Neka neko ovoj ženi da milion dolara, mnogima je pomogla ovim savjetom", samo je jedan od brojnih pozitivnih komentara, piše Dom i dizajn.

@facesbyadi

This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage

♬ original sound - FacesByAdi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije