Sasvim neočekivan trik za čišćenje rerne: Masnoća i zapačene mrlje će nestati za čas posla

0
Radiosarajevo.ba
Sasvim neočekivan trik za čišćenje rerne: Masnoća i zapačene mrlje će nestati za čas posla
Foto: Pexels / Čišćenje rerne

Kada hrana kapa s posude za pečenje i padne na dno vaše rerne, to signalizira da vas čeka naporno čišćenje.

Čini se da je prljavštinu nemoguće ukloniti, pogotovo nakon što se zapeče na površini rerne, ulje može biti jednako teško očistiti. Vjerovatno pribjegavate raznim trikovima za čišćenje rerne kako biste se riješili ovih mrlja, ali jeste li ikada pokušali upotrijebiti kamen plovućac?

Kathy Cohoon, voditeljica u Two Maids, otkrila je za House Digest da možete koristiti ovaj kamen za čišćenje prljavštine u pećnici sve dok poduzmete mjere opreza da spriječite ogrebotine.

Dolazak svjetske zvijezde prošao ispod radara: Zbog čega Noomi Rapace nije dobila adekvatnu pažnju?

Dolazak svjetske zvijezde prošao ispod radara: Zbog čega Noomi Rapace nije dobila adekvatnu pažnju?

"Kamen plovućac može biti učinkovit alat za čišćenje za uklanjanje čvrste, zapečene prljavštine iz rerne ce, ali zahtijeva oprez", rekla je Cohoon. "Iako je odličan za ribanje tvrdokornih mrlja, postoji rizik od grebanja površine rerne, pogotovo ako je napravljena od mekšeg materijala poput emajla."

Stručnjakinja je podijelila da kamen plovućac ne bi trebao nužno biti vaš prvi izbor za alat za čišćenje rerne — smatrajte ga posljednjim sredstvom koje treba razmotriti u borbi protiv posebno tvrdokorne prljavštine. Čak i tada, i dalje morate biti oprezni kako biste izbjegli nanošenje štete korištenjem kamena.

U ovom se trenutku vjerovatno pitate kako doista očistiti svoju rernu kamenom plovućcem bez ostavljanja ogrebotina.

Srećom, Kathy Cohoon je podijelila svoje stručne savjete kako bi vam pomogla da ovo uspješno izvedete. Objasnila je da biste trebali nanijeti malo vode i na kamen i na mjesto u rerni koje ćete čistiti kako bi abrazivni alat nježnije ribao. To će smanjiti vjerovatnost da će kamen ogrebati vašu rernu.

@bossladycleaninghacks

#dirtyoven #ovencleaning #cleaninghacks #cookinghacks #ovencooking #cooking #cleantok #cleaningtiktok #umgban #tiktokmusic #2024cleaningtips #cleaningtips #cleaningroutine #bossladycleaninghacks #zep

♬ Teach me how to dougie - Mr Grouchy

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije