Mame otkrile trikove pomoću kojih je lakše pospremiti kockice

Radiosarajevo.ba
Mame otkrile trikove pomoću kojih je lakše pospremiti kockice

Roditelji dobro znaju da pospremanje dječjih igračaka na kraju dana može biti pravi izazov. Jedna majka bila je toliko frustrirana jer je svakodnevno morala spremati popularne dječje kockice, koje su bile rasute po cijelom stanu, da se dala u potragu i pronašla neobičan alat koji je olakšao ovaj problem. Ange Dobbin podijelila je svoje otkriće s drugim mamama na FB grupi  Kmart Mums Australia.

“Kupila sam lopaticu za skupljanje izmeta kućnih ljubimaca. Najbolje utrošen novac u mom životu”, napisala je Ange koja sada jednostavnije sprema popularne kockice.

Njezina objava zaradila je više od hiljade lajkova, a mnoge mame uključile su se u raspravu svojim komentarima i idejama.

“Koristim je i za skupljanje gumenih metaka”, napisala je jedna.

Dječje kockice su sitne i često nezgodne ako bosom nogom stanete na njih, a to je problem s kojim su upoznati gotovo svi roditelji.

“Ja koristim vakuumski usisivač, ali na kraj stavim običnu pamučnu čarapu”, savjetovala je druga mama.

Alternativno rješenje pronašli su još neki roditelji. Na pod stave prostirku ili običnu plahtu i kažu djeci kako samo na tom mjestu mogu slagati kockice. Kada završe s igrom, jednostavno pokupe plahtu, smotaju je i spreme za drugi dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije