Mama na TikToku otkrila kako da vam se više nikada ne zalijepi hrana za tavu

1
Radiosarajevo.ba
Mama na TikToku otkrila kako da vam se više nikada ne zalijepi hrana za tavu
Print Screen / Trikovi

Mama Sophie Louise je na TikToku podijelila trik uz pomoć kojeg je uspjela obnoviti svoju staru tavu na koju se počela lijepiti hrana. Njen video je pregledan više od 3.4 miliona puta, a mnogi nisu skrivali svoje oduševljenje.

Naime, uobičajeni problem s neprianjajućim tavama je da s vremenom izgube premaz koji sprječava da se hrana lijepi na njih.

"Imate li tavu koja bi trebala biti neprianjajuća, ali sada se sve lijepi na nju?" pitala je svoje pratitelje.

Prema njenim uputama, sve što vam je potrebno su uobičajeno sredstvo za ručno pranje posuđa te mekana spužvica. Operite tavu te je osušite. Zatim tavu stavite na izvor topline te pričekajte da bude potpuno vruća. Potom dno tave ravnomjerno prekrijte kuhinjskom soli te je stavite nazad na peć. Nakon nekoliko minuta vlažnim kuhinjskim papirnatim ubrusom obrišite sol.

Sophie je također rekla da ovaj trik najbolje funkcionira na tavi od lijevanog željeza, a na kraju je njegovu uspješnost demonstrirala tako što je ispekla jaje.

"Ljudi, ovo djeluje. Bavio sam se ugostiteljstvom tri godine i tamo sam naučio ovaj trik", jedan je od komentara.

"Mislim da ovo djeluje jer sol uklanja nečistoće s površine tave... Mnogi kuhari koriste ovaj trik", potvrdio je i drugi korisnik TikToka.

"Nema šanse! Upravo sam bacila tavu jer se sve počelo lijepiti na nju", bio je iznenađen treći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije