Magle vam se naočale dok nosite masku? Ovo je glavna preporuka stručnjaka

Radiosarajevo.ba
 Magle vam se naočale dok nosite masku? Ovo je glavna preporuka stručnjaka
Foto: EPA-EFE / Magle vam se naočale dok nosite masku?

Početkom sedmice u Bosni i Hercegovini i regionu na snagu je stupila nova odluka Kriznog štaba da je nošenje zaštitnih maski obavezno u javnom prijevozu, trgovinama i svim zatvorenim prostorima.

Iako većina građana poštuje najnoviju mjeru, nije lako onima koji nose dioptrijske naočale jer se one gotovo sve vrijeme magle.

Dobra je vijest da se to može spriječiti uz pomoć ovih nekoliko jednostavnih trikova, prenosi Net.

Nacionalni centar za biotehnološke informacije iz SAD preporučuje da dioptrijske naočale prije nošenja operete sapunom i ostavite ih da se osuše na zraku.

Tajna je u tome da sapun ostavlja tanak sloj na staklu i sprječava pojavljivanje magle. Također, pasta za zube, šampon za bebe te pjena za brijanje također će uspješno odraditi isti posao, prenosi The Sun.

Još jedna metoda je da masku stavite visoko preko nosa, a naočale zatim preko nje kako biste spriječili protok zraka.

A učinkoviti trik demonstrirala je i jedna tiktokerica, koja sugerira da stavite papirnatu maramicu unutar maske, preko nosa, kako bi ona upila vlagu i spriječila stvaranje magle na naočalama.

Pogledajte: 

@nancythechachalady

Mask Hack! ##tiktokhacks ##momsoftiktokover40 ##over40mom ##maskhack ##lifehackvideo

♬ original sound - chloespeers5

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije