Ljetna poslastica bez pečenja: Napravite sladolednu tortu

1
Radiosarajevo.ba
Ljetna poslastica bez pečenja: Napravite sladolednu tortu
Foto: Instagram / Eskimko sladoled torta

Ova sladoledna torta prava je ljetna poslastica bez pečenja koju možete napraviti bez znojenja i sati provedenih u kuhinji.

Torta je nevjerojatno lagana i pjenasta, vrlo je jednostavna za pripremu i sigurno će vas zasladiti i osvježiti u ovim vrućim ljetnim danima. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes.

Uživajte! 

Ko je Epstinova robinja za koju se hvalio da je "kupio od njene porodice iz Jugoslavije"

Ko je Epstinova robinja za koju se hvalio da je "kupio od njene porodice iz Jugoslavije"

Sastojci: 

Za osnovnu smjesu za parfe:

  • 500 ml mlijeka
  • 2 vrećice želatine
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja

Za podlogu:

  • 100 g mljevenog keksa
  • 100 g mljevenih prženih lješnjaka

Za nadjeve:

  • 1 vrećica ledenog deserta s okusom čokolade
  • 1 vrećica ledenog deserta s okusom stracciatelle
  • 1 vrećica ledenog deserta s okusom jagode
  • 300 ml mlijeka

Za dekoraciju:

  • šlag
  • sezonsko voće po želji

Priprema: 

Pomiješajte 100 ml mlijeka sa želatinom i ostavite da nabubri 5-10 minuta. Ostatak mlijeka ulijte u lonac, dodajte šećer i vanilin šećer i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i dodajte nabubrenu želatinu te miješajte da se otopi u vrućem mlijeku.

Mlijeko sa želatinom ohladite na sobnu temperaturu tako što ćete lonac staviti u plastičnu posudu sa hladnom vodom i povremeno miješati. Na taj način će se mlijeko brzo ohladiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije