Ljetna namirnica: Evo kako možete sačuvati domaći ili kupovni paradajaz
Kako čuvati i spremati paradajz a da uvijek jedete najukusniji plod, evo odgovora.
Paradajz bi trebao biti na temperaturi od 12 do 20 stepeni malo toplije od frižidera, ali hladnije od sobne temperature, posebno ljeti.
Hlađenjem paradajza, zaustavlja se proces zrenja.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
Ako paradajz nije zreo, ostavite je na pultu dok ne sazri, a zatim je stavite u frižider. Kako god da ga pohranite, ostavite paradajz da se ugrije na sobnoj temperaturu prije jela za najbolji okus.
Ako kupujete paradjz, onaj zreliji će težiti više kada ga stavite na dlan.
Također, bolja opcija je kupovati onaj manji jer veći može biti pun vode i sjemenki. Ipak, veći su bolje za kuhanje. Lakše im se izvadi jezgra i skine kožica, piše 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.