Ljetna musaka: Jednostavna priprema za lagano i preukusno jelo

4
Radiosarajevo.ba
Ljetna musaka: Jednostavna priprema za lagano i preukusno jelo
Foto: Recepti.com / Ilustracija

Ljetna musaka je savršen ručak, ali i večera. Lagana i ukusna - kombinacija koju svako želi po toplom vremenu.

Recept će vam oduzeti malo vremena, ali je ukus kom dugo nećete odoljeti.

Sastojci za ljetnju musaku:

Policija sa novim informacijama: Poznat identitet ranjene osobe u Sarajevu

Policija sa novim informacijama: Poznat identitet ranjene osobe u Sarajevu

2 jaja
2 tikvice
2 paprike
200 g pečuraka
1 patlidžan
2 paradajza
bijeli luk 
pavlaka
1 kašičica senfa
jogurt
so
biber

Priprema ljetne musake:

Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je tanjim slojem ulja.

Uključite rernu na 220 stepeni da se ugrije.

Za to vrijeme, isjecite tikvice, papriku, pečurke, patlidžan i paradajz na kolutove. Posolite i zabiberite.

Bijeli luk takođe isjecite u željenoj količini i odvojite u činiju gdje ćete pomiješati sastojke za preliv.

Poređajte povrće u činiju.

U činiju sa lukom, dodajte pavlaku, jogurt i senf i prelijte povrće.

Pecite u rerni 20-ak minuta ili dok ne porumeni, objavljeno je na Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije