Lijepo je naslijediti stvari za bebu, ali ovih 8 izbjegavajte

Radiosarajevo.ba
Lijepo je naslijediti stvari za bebu, ali ovih 8 izbjegavajte
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Nasljeđivanje odjeće i predmeta neophodnih za nošenje, njegu i brigu o djetetu često je među članovima porodice i prijateljima.

No, ima stvari koje ne bi trebalo proslijediti drugoj porodici, piše Yumama.

Uflekane stvari

Iako većina ne bi poklonila nekome odjeću s flekama, nije naodmet napomenuti da je ovo jedno od prvih pravila poklanjanja korištene odjeće.


Igračke za kadicu

Ove igračke nisu naročito skupe, te nije neophodno sačekati da ih beba naslijedi od drugog djeteta. Koliko god ih puta oprala, osoba koja primi ovakav poklon nikada neće imati utisak da je potpuno higijenski, a tu je uvijek i opasnost od buđi.

Hranilice koje nisu po posljednjim standardima

Ako niste stopstotno sigurni da je stolica bezbjedna, nemojte je poklanjati ili primati ovakav poklon. Ona mora imati pregradicu koja će se naći između djetetovih nogu i koji se svaki put zakoče bez problema, kao i da njeno sklapanje nikada nije dovelo do štipanja, ogrebotina...

Autosjedalice u čiju sigurnost sumnjate

Ovo spada u predmete koje biste trebali kupiti ako ste u mogućnosti. Ako niste, obavezno obratite pažnju na to da li je kompanija koja proizvodi autosjedalice u međuvremenu promijenila dostupnost ovog artikla, da li ga je povukla iz prodaje.

Pumpica za izdajanje

Iz higijenskih razloga, ni u kom slučaju ne poklanjajte drugima svoju pumpciu, niti upotrebljavajte korištenu.

Cucle

Možda nema potrebe pominjati da cuclu svog djeteta ne dajete drugom, odnosno da ne uzimate cuclu drugog djeteta, ali nije na odmet to ponoviti. Kvalitetnu cuclu možete kupiti po relativno prihvatljivim cijenama.

Pokvarene igračke

Uz to što mogu djelovati pomalo omalovažavajuće, polomljene, izgrebane i ispuhane igračke neće pričiniti naročito zadovoljstvo onome ko ih nasljeđuje.

Odjeća koja vam se ne sviđa

Najveći broj mama rado prihvata odjeću. Mališani je često prerastu, a da je ne obuku nijednom jer je jednostavno prerastu. Ipak, ne prihvatajte odjeću koja vam se ne sviđa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije