5-godišnjak uhvaćen kako vozi automobil roditelja: "Idem da kupim Lamborghini"

Radiosarajevo.ba
5-godišnjak uhvaćen kako vozi automobil roditelja: "Idem da kupim Lamborghini"
PrtScr / Sve je dobro završilo...

Ponekad mališani prospu mlijeko po cijeloj kući ili pokvare, recimo, daljinski upravljač za televiziju što uzrokuje automatsku glavobolju kod roditelja.

Zamislite kako je bilo roditeljima 5-godišnjeg Adriana koji je sjeo u njihovo vozilo, a uhvaćen je tek kad je policija zaustavila SUV na autoputu u američkoj državi Utah?!

Policajac kaže da je uočio vozilo koje ne vozi u ravnoj liniji i kreće se brzinom od oko 50 kilometara na sat na autoputu, te je odmah signalizirao da stane, a vozač je uredno ispoštovao naredbu. 

Malo je reći koliko se šokirao kada je ugledao dječaka na mjestu vozača, koji mu je sasvim ozbiljno kazao da je krenuo da si kupi, ni manje ni više, nego Lamborgini

Dječak je objasnio da je dom napustio zato što mu je majka odbila kupiti Lamborghini - čija najjeftinija verzija košta oko 325 hiljada KM - što je dječaka, kako je rekao, prilično naljutilo. 

"Odlučio je da će sjesti u auto i krenuti u Kaliforniju da si kupi jedan", napisali su policajci iz Utaha na Twitteru. "Ipak, možda mu je nedostajalo malo novca, jer je ponio samo tri dolara (oko 5 KM)."

Snimak vožnje pogledajte ovdje: 

Na snimku se čuje policajac koji govori: "Koliko godina imaš? Imaš pet godina?!"

Policajac nije vjerovao, bio je siguran da dječak ima barem osam ili devet godina, ali su roditelji kasnije potvrdili da će Adrian 6 godina napuniti tek u junu.

Dječak je uspio odvesti se nekih pet minuta daleko od porodične kuće. 

Niko nije povrijeđen u incidentu, a do lokalnih tužitelja je da li će odlučiti da optuže roditelje. Inače, oboje su bili na poslu, a o dječaku se brinula starija sestra...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije