Poput filma: Porodica slučajno pregazila vreće, nevjerovatno šta je bilo u njima

Radiosarajevo.ba
Poput filma: Porodica slučajno pregazila vreće, nevjerovatno šta je bilo u njima
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Porodica iz Virginije u subotu je odlučila malo se provozati jer su dugo bili u izoalciji zbog pandemije i nisu ni slutili da će im se desiti pričao kao iz filmova.

Naime, David i Emily Schantz iz okruga Caroline vozili su se sa svojom djecom i u jednom momentu pregazili vreće koje su ležale nasred ulice, piše FoxNews.

Pomislili su da je smeće, te su se zaustavili i ubacili vreće u automobil.

Tek kad su stigli kući i pregledali sadržaj shvatili su da su vreće prepune novca.

Prema izvještajima, unutra je bilo skoro milion dolara.

„Unutra su bile plastične vrećice i na njih je bilo adresirano nešto što je govorilo ' trezor u gotovini “, rekao je Schantz za WTVR.

Nakon otkrića otišli su u ured šerifa. Istražioci su pregledali sadržaj u vreći. Utvrđeno je gdje je novac trebao stići, ali se još ne zna kako je završio na cesti.

Šerif okruga Caroline Scott Moser nije želio otkriti gdje je novac trebao otići, ali je kazao da ova porodica treba dobiti finansijsku nagradu za njihov trud.

"Njihovi postupci ne zaslužuju ništa manje. Oni su nekome uštedjeli mnogo novca i pružili divan primjer svima drugima“, dodao je šerif.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije