Lekcija iznervirane majke tinejdžera: Sine, zaboravio si da imaš 13 godina

Radiosarajevo.ba
Lekcija iznervirane majke tinejdžera: Sine, zaboravio si da imaš 13 godina

Izboriti se s nerealnim željama tinejdžera nije uvijek baš lako. Upravo zbog toga, roditelji smišljaju različite načine da "opamete" svoje mališane. Evo šta je uradila jedna mama iz Australije.

Estelle Havisham, mama 13-godišnjeg dečaka imala je jedan mali "pubertetski okršaj" sa svojim sinom Aaronom. Naime, on je nedavno pokrenuo svoj "YouTube kanal" i počeo da zarađuje "sitniš" zahvaljujući reklamama, nakon čega je vrlo hrabro rekao mami da više nema prava da ga kontrolira, piše Zadovoljna.hr.


Nakon toga Estelle je zaplijenila njegove stvari i napisala mu kratko, ali jasno pismo koje je fotografisala i poslala članovima svoje porodice. Ono se ubrzo proširilo internetom i postalo pravi viralni hit. U nastavku pročitajte kako je ova mama očitala lekciju svom sinu

"Dragi Arone,

s obzirom na to da si zaboravio da imaš samo 13 godina, a ja sam tvoj roditelj, izgleda da ti treba jedna mala lekcija iz samostalnosti. "Bacio si mi u lice" činjenicu da sada zarađuješ pa će ti biti lakše da otkupiš sve stvari koje sam ti kupila u prošlosti. Ako želiš svoje lampe, sijalice ili pristup internetu, morat ćeš snositi svoj dio troškova.

Stanarina – 430 dolara

Struja – 116 dolara

Internet – 20 dolara

Hrana – 150 dolara

Morat ćeš da izbacuješ smeće ponedjeljkom, srijedom i petkom i da pometeš i usisaš kuću. Jednom sedmično sljeduje te pranje kupatila, ali i priprema obroka. Također, morat ćeš da paziš da ne ostavljaš nered za sobom. Ako ne uspiješ, naplatit ću ti usluge sluškinje u iznosu od 30 dolara za svaki dan kada ću ja to morati da uradim umjesto tebe. Ako odlučiš da bi radije opet bio moje dijete, a ne moj cimer, možemo pregovarati o uslovima.

S ljubavlju, mama."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije