Ledena čokoladna torta od četiri sastojka: Idealna za toplije dane, a priprema je jednostavna
Ljubitelji čokoladnih poslastica će se oduševiti kada probaju ovu ledenu tortu.
Potrebno vam je svega četiri sastojka i samo malo vremena i najljepša poslastica je na vašem stolu. Svaki zalogaj se topi u ustima, a uspijeva svakome ko proba da je napravi.
Idealna je kada su napolju visoke temeprature.
Poznati bh. ilustrator oduševio objavom nakon pobjede Bosne i Hercegovine nad Hrvatskom
Sastojci:
- 270 g crne čokolade
- 500 g krem sira
- 100 g mliječne čokolade
- 30 g prženih badema
Priprema:
Crnu čokoladu otopite na pari. Sipajte u krem sir i sjedinite štapnim mikeserom ili mikserom. Ivice i dno kalupa malo premažite uljem, pa zalijepite pek papir.
Sipajte smjesu i poravnajte, pa stavite u frižider na dva sata. Otopite mliječnu čokoladu na pari, pa pomiješajte sa sjeckanim bademima.
Izvadite kolač iz kalupa, pa premažite smjesom od čokolade i badema.
Vratite u frižider na 5-10 minuta da se stegne. Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.