Lako za spremiti, zdravo za pojesti
Ovaj recept podijelila je na svom Facebook profilu fitness trenerica Minja Huseinović.
Potrebni sastojci:
200 g pilećih prsa
1 tikvica
2 mrkve
1 crvena paprika
2 paradajza
100 g gljiva
1 glavica luka
1 glavica češnjaka
2 supene kašike maslinovog ulja
nekoliko listova svježeg bosiljka
so i biber po ukusu
Priprema:
1. Mrkvu, tikvicu, papriku i paradajz izrežite na kocke srednje veličine, zatim sitno nasjeckajte česnjak i luk. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i pržite povrće na srednjoj vatri.
2. Piletinu izrežite na veće kocke i zagrijte ulje u posebnoj tavi. Dok se piletina prži, gljive izrežite na četvrtine i dodajte ostatku povrća.
3. U piletinu dodajte svježi bosiljak i pržite jos nekoliko minuta, dok piletina ne poprimi aromu.
Servirajte i uživajte, poručila je Minja.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.