Recept dana: Zapečeni patlidžani punjeni gljivama

Radiosarajevo.ba
Recept dana: Zapečeni patlidžani punjeni gljivama

Ljeto je idealno vrijeme da se iskoriste dostupnost i sve blagodati sezonskog povrća, uz pregršt kreativnih ideja za pripremu novih delicija. Evo jednog zanimljivog recepta za zapečene patlidžane punjene gljivama.

Sastojci

2 patlidžana

250 gr šampinjona

1 crveni luk

8 cherry paradajza

peršun

2 češnja češnjaka

so

biber

maslinovo ulje

Priprema

Patlidžane oprati, prepoloviti i posoliti. Ostaviti ih da odstoje pola sata. Potom ih posušiti sa kuhinjskim papirom i izdubiti do kore. Luk sitno narezati i staviti u posudu sa maslinovim uljem. Kratko pirjati dok luk ne poprimi zlatno žutu boju, te dodati meso patlidžana, sitno narezane gljive, zgnječeni luk, sitno narezani peršun, te so i biber. Pirjati na laganoj vatri uz miješanje dok 10-15 minuta (dok gljive ne omekšaju). Sa smjesom puniti kore patlidžana, a na vrh poslagati polovine cherry paradajza. Posložiti u posudu za pečenje koju ste premazali sa malo ulja. Staviti u pećnicu zagrijanu na 180ºC oko 20 minuta.

Prijatno!

(Recept preuzet sa Recepti-svijeta.com).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije