Kulinarski savjet: Evo kako pravilno i brzo skuhati savršenu rižu
Kod kuhanja riže vrijedi pravilo da na jednu šoljicu (otprilike 250 mililitara) riže idu dvije šoljice vode.
Dvije šoljice riže dovoljne su za dvoje, a četiri za četvero ljudi. Prije kuhanja, rižu treba oprati kako bi nestale sve nečistoće.
Priprema:
Shamso 69 iz Brkova: Bilo je gadno biti Hercegovac u Zagrebu. Muzičari su populisti kao političari
- Prvi korak do savršene riže jest prženje na ulju. Zagrijte ulje i dodajte rižu te prepržite dok ne dobije žućkastu boju
- Nakon toga ulijete vodu i posolite
- Čim riža zavrije, lonac poklopite i smanjite vatru
- Kuhajte oko 25 minuta dok riža posve ne omekša
- Ulje će spriječiti lijepljenje zrna, a po želji, u vodu za kuhanje možete staviti nekoliko kapi limuna kako bi riža ostala bijela
Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vrelu i posoljenu vodu ubacite opranu rižu i kuhate dok ne zavrije. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u rižu umiješajte malo maslaca kako se zrna ne bi slijepila, piše 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.