Kuhari otkrili tajnu: Jednu grešku svi ponavljamo kad pripremamo džigericu

0
Radiosarajevo.ba
Kuhari otkrili tajnu: Jednu grešku svi ponavljamo kad pripremamo džigericu
Foto: Youtube/Printscreen / Džigerica

Džigerica se može pripremiti na mnogo načina. Samo se trebate potruditi da ne napravite jednu grešku koju većina čini.

Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa, osim toga dobar je izvor proteina. Pored toga, ima malo masti.

Ima pozitivan efekat na naš vid, a pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju.

Radnici ViK-a i subotom na terenu: U jednoj sarajevskoj ulici može doći do prekida vodosnabdijevanja

Radnici ViK-a i subotom na terenu: U jednoj sarajevskoj ulici može doći do prekida vodosnabdijevanja

Često pravimo jednu veliku grešku kada pržimo džigericu.

Ako je džigerica koju pripremate suha i tvrda, to je zato što ste je posolili prije prženja. Ne bi trebalo to da radite!

Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućnosti neposredno prije serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije