Kuhari otkrili tajnu: Jednu grešku svi ponavljamo kad pripremamo džigericu
Džigerica se može pripremiti na mnogo načina. Samo se trebate potruditi da ne napravite jednu grešku koju većina čini.
Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa, osim toga dobar je izvor proteina. Pored toga, ima malo masti.
Ima pozitivan efekat na naš vid, a pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju.
Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg
Često pravimo jednu veliku grešku kada pržimo džigericu.
Ako je džigerica koju pripremate suha i tvrda, to je zato što ste je posolili prije prženja. Ne bi trebalo to da radite!
Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućnosti neposredno prije serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.