Kako znati da je veza gotova: Odgovore će vam dati ova dva pitanja

Radiosarajevo.ba
Kako znati da je veza gotova: Odgovore će vam dati ova dva pitanja
Foto: Arhiv / Ilustracija

Da, prekidi u vezi se događaju. Iako vam niko ne može tačno reći kada trebate raskinuti s nekim, postoje načini kako znati je li vrijeme da okončate vezu koja očajnički treba svoj kraj. Ako osoba s kojom ste u vezi, izravno prekrši vaše povjerenje vrijeme je da takvoj vezi stanete na kraj.

No postoje dva konkretna pitanja koja si možete postaviti kako biste jednom i zauvijek odlučili želite li raskinuti sa svojim partnerom ili partnericom.

Pitanje 1: Ako biste mogli vratiti vrijeme na početak veze, biste li ostali u takvoj vezi?
Drugim riječima, ostajete li s partnerom zato što ste mu posvećeni ili zato što ste posvećeni vremenu koje ste već proveli s njim i ne želite da se osjećate izgubljeno?

Moć ovog pitanja je što vam omogućuje da sagledate ono što doista trebate, ovdje i sada. Iskreni odgovor na ovo pitanje omogućava vam da preispitate ostajete li s nekim iz pravih razloga.

Savjet: Boravak s nekim jer ste uložili svoje vrijeme i trud nije pravi razlog za ostanak. Vaš odnos mora biti više od toga.

Pitanje 2: Ako biste se sutra ujutro probudili i ponovno bili sami, biste li željeli upoznati svog sadašnjeg partnera?

Ako je odgovor da onda biste trebali preispitati vaš prekid. Trebate li zaista prekinuti s partnerom ili možete proraditi zajedno na poboljšanju vaše veze. Ako je vaš odgovor ne onda se ne trebate puno misliti, jednostavno znajte da je vrijeme za prekid.

Ostajete li u svojoj vezi jer istinski uživate u osobi s kojom ste i vidite budućnost s njima? Ako je tako, super! Ostajete li u svojoj vezi jer ne želite biti sami ili se bojite da neće moći podnijeti otpuštanje? Ako je tako, onda vaša veza nije dobra, niti za jedno niti za drugo, piše 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije