Kako prepoznati potpuno prirodne kozmetičke preparate?

Promotivni tekst
Kako prepoznati potpuno prirodne kozmetičke preparate?
Prirodna kozmetika postala je apsolutni "must have" posljednjih godina. Iako je na tržištu veliki broj brendova, veoma je teško naći 100 posto prirodne preparate.

U cilju pridobijanja potrošača, određeni proizvođači posežu sloganima "prirodno", "ekološko", "organsko", što kupce ostavlja u zabludi. Ali, educiranost o prirodnoj kozmetici je prvi korak kojim potrošači izbjegavaju  ove "zamke" tržišta.

”Oznake sasvim prirodno na pakovanju nekog kozmetičkog proizvoda nužno ne znači garanciju da kupujete kvalitetan prirodni proizvod. Čisto prirodni ekstrakti mogu biti dodani samo u tragovima, a dijelovi biljke prolaze kroz teške oblike konzervacije i stabilizacije te potpuno gube svoja prirodna svojstva", izjavila je Gloria Volarić - Galić, fitoaromaterapeutkinja i vlasnica brenda Prirodna kozmetika Gloria.

”Danas je na tržištu veoma teško prepoznati pravu prirodnu kozmetiku. Kako biste izbjegli nedoumice, neka vam vodilja budu certifikati na ambalaži. Prava prirodna kozmetika mora zadovoljiti određene standarde, i to jasno staviti do znanja svojim kupcima“, dodala je Volarić - Galić.

Prirodna kozmetika Gloria je 100% prirodna, ručno rađena kozmetika, sačinjena od hladno prešanih biljnih ulja, eteričnih ulja, maslaca, mirisnih vodica, hidrolata, odnosno od sastojaka koji imaju jasno dokazano porijeklo, način uzgoja i  pripreme.                               

"Veoma je bitno da uvijek pažljivo provjerite deklaraciju i pritom imate na umu da su biljni sastojci uvijek navedeni pod njihovim botaničkim – dakle, latinskim nazivom. Što ih je više zastupljeno u sastavu, to je proizvod kvalitetniji i učinkovitiji. Također,  sastojci na deklaraciji navedeni su redom prema postotku u kojem su zastupljeni, od onog kojeg ima najviše do onog koji je prisutan u najmanjem postotku", istaknula je Gloria.

Fotografija Gloria 1 Fotograf Nađa Berberović.jpg - undefined

Prirodna kozmetika Gloria: Fotografija Gloria

Prirodna kozmetika oslobođena je bilo kakvih hemijskih, sintetičkih konzervansa parabena, formaldehida, emulgatora, mirisa, boja i silikona. Oni se pod različitim nazivima, čak i u tragovima mogu naći u određenim proizvodima, zbog čega je jako bitno da su kupci upoznati s preparatima koje kupuju.

"Prirodna kozmetika Gloria ima jasnu politiku poslovanja i transparentnost proizvoda i sirovina. Posjedujemo certifikate, deklaracije, kao i dermatološke testove koji pokazuju da je naša kozmetika 100% prirodna, da nije testirana na životinjama, da smo ispoštovali najstrožije uslove proizvodnog procesa. Također, na stranici prirodna.com jasno su istaknuti piktogrami koji to potvrđuju", naglasila je Volarić - Galić.

Rokovi trajanja prirodne kozmetike su još jedna smjernica po kojoj potrošač zna da koristi "prirodan" proizvod. Kvalitetu i rok garantiraju biljni spojevi u kremama, jer u njima nema nikakvog konzervansa, niti hemijskih dodataka.

Rok trajanja prirodne kozmetike je oko godinu dana, a možete je čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi. Prirodna kozmetika osluškuje biološki ritam naše kože i podstiče prirodne funkcije. Ne stvara zavisnost i ne dovodi do zasićenja ili bilo kakve vrste nuspojava na koži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije