Kako da seks u vodi bude savršen kao na filmu?

Radiosarajevo.ba
Kako da seks u vodi bude savršen kao na filmu?
Foto: Instagram / Mljet

Kada pričamo o vrućim ljetnim fantazijama, prva koja većini nas pada na pamet definitivno je seks u vodi obasjanoj mjesečinom. Bilo da se tvoja vruća scena odigrava u plićaku prazne plaže, nekoj skrivenoj uvali ili pak bazenu, seks u vodi definitivno je jedna od stvari koja nas jako privlači. Privlači u fikciji točnije rečeno, jer ove scene, iako izgledaju jako seksi u našoj mašti i na filmovima, u stvarnosti često nisu uopće seksi.

Iako nas pomisao na vruću akciju u vodi može instantno dovesti u pravo raspoloženje, ono pada u vodu (doslovno) s prvim pokušajem penetracije (a možda i prije). Zašto? Ako si se ikad seksala u vodi na teži način si naučila da voda nije lubrikant. Štoviše, voda nas lišava našeg prirodnog lubrikanta i tako uzrokuje još veče trenje (auč). Osim toga, one ne toliko seksi stvari vezane uz seks (mislimo naravno da spolne bolesti, iritacije i mogućnost trudnoće), mogu biti rizičnije kod akcije u vodi.

 Sve ovo ne znači da je vodena fantazija u potpunosti nedostižna. Postoji par stvari koje možeš poduzeti kako bi otklonila sve neugodnosti vezane uz seks u vodi i priuštila si maksimalno uživanja u ljetu. Seksologinja Erica Smith detaljno je opisala postupak seksa u vodi za portal Refinery29.

Lubrikant je neophodan

Ako želiš imati ugodan penetrativni seks u vodi, lubrikant je apsolutno obavezan. ''Za takve prigode uvijek biraj lubrikant na bazi silikona jer će se varijante na bazi vode brzo isprati'' savjetuje Smith.

Seks u vodi također nosi rizik od ozljeda zbog skliskog terena, pa seksologinja upozorava da budeš posebno oprezna kako ne bi pala ili se ogrebala. Ako se voliš seksati pod tušem, nabavi gumenu ili silikonsku podlogu za kadu.

Ako baš nemaš lubrikant a akcija u vodi je već započela, Smith ima dobar prijedlog. ''Nekada je najbolje stvari započeti u vodi, bilo pod tušem ili u nekoj drugoj vodi, i nastaviti je na suhom – to može biti jednako, ako ne i više, seksi'', kaže seksologinja.

 Funkcioniraju li kondomi u vodi?

Možeš koristiti kondom u vodi, no seksologinja iznosi nekoliko upozorenja. ''Ako želiš koristiti kondom prilikom penetracije u vodi, možeš to učiniti u većini voda. Na primjer, nije ga preporučljivo koristiti u jacuzziju jer će vruća klorirana voda sigurno smanjiti njegovu izdržljivost'', upozorava Smith. Također bi u vodi uvijek trebala uz kondom koristiti i lubrikant jer pojačano trenje može izazvati lakše pucanje kondoma.

Kondom bi uvijek trebali staviti izvan vode i provjeravati je li on još uvijek na mjestu, pošto u vodi on vrlo lako može otplutati. '' uvijek imajte dodatne kondome uz sebe za slučaj da prvi otpluta. Unutarnji kondomi, oni koji se stavljaju direktno u vaginu, mnogo su praktičniji za seks u vodi jer će se teže maknuti s mjesta a možeš ga prethodno staviti i na njega obući kupaći, pa tako biti spremna za kasniju akciju'', kaže Smith.

Infekcije

Seks u vodi ne podiže previše rizike od spolno prenosivih bolesti, rizici su potpuno isti kao kod običnog seksa (visoki ako se ne štitiš). No, jedan rizik ovdje jest malo veći, i to onaj od infekcija urinarnog trakta. Ove infekcije mogu uzrokovati bakterije iz vagine i lakše se razvijaju u urinarnom traktu. Iako seks u vodi zbog oštećenja tkiva koje se pritom javlja olakšava prodor ovih bakterija, rizici su samo malo veći od onih koje nosi mokri kupaći. Ipak, nakon seksa u vodi trebala bi se dobro oprati, obući suho rublje i možda namazati nekom antibakterijskom kremom ili uljem.

Korištenje silikonskih lubrikanta u nekoj će mjeri smanjiti rizike od infekcija iz vode jer smanjuje pucanje tkiva i time izloženost bakterijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije