Čak 70 posto žena bi da im partner ovo radi u krevetu

Radiosarajevo.ba
Čak 70 posto žena bi da im partner ovo radi u krevetu
Foto: Thinkstock / Ilustracija

U istraživanju je učestvovalo četiri i po hiljade ljudi, a 70 posto žena i 61 posto muškaraca je navelo da im se sviđa udaranje po guzi, prenosi 24sata.hr.

Čak 60 posto oba spola je isprobalo „sado mazo“.

Istraživanje koje je radila kompanija LoveHoney, koja se bavi proizvodnjom seks igračaka, pokazuje da većinu ljudi uzbuđuju „male nastranosti“ u seksu, kao što je udaranje po guzi.

U istraživanju je učestvoalo četiri i po hiljade ljudi, a 70 posto žena i 61 posto muškaraca je navelo da im se to sviđa (nije navedeno vole li udarati partnerice ili da se njih udara, pa se pretpostavlja oboje).

Autorica knjige „Ekshibicionizam za sramežljive“, Carol Queen je svojevremeno objasnila da „većina žena to voli jer im se sviđa fizički, ali i emotivno“.

„Lagano udaranje po guzi stimulira živce koji završavaju u vagini“, objasnila je Queen, koja kaže i da se na donjem dijelu stražnjice nalazi više živaca koji dovode do ugode u seksu.

Oko 60 posto žena i muškaraca je izjavilo da su s partnerima isprobali neki oblik BDSM-a (kratica za Bondage Discipline Submission ili Sado-) - Masochism (dominacija/pokoravanje).

Isto tako, 60 posto žena navodno stalno uživa u vezivanju, grizenju i seksu s povezom, piše portal Men'sHealth.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije