Kako da izbjegnete stvaranju buđi na hljebu? Postoje 2 solucije

1
Radiosarajevo.ba
Kako da izbjegnete stvaranju buđi na hljebu? Postoje 2 solucije
Foto: delish.com / Hljeb je podložan stvaranju plijesni

Ako hljeb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hljeb i još ga držite u plastičnoj kesi – odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.

hljeb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.

Najbolje rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hljeb u zamrzivač, piše Stvar ukusa.

Zatvorene Paraolimpijske igre u Parizu, Ismail Barlov nosio zastavu BiH

Zatvorene Paraolimpijske igre u Parizu, Ismail Barlov nosio zastavu BiH

Ovako ćete uvijek imati svježu štrucu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hljeb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrijte u rerni.

2. Ako želite svjež hljeb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će okus biti kao da ste ga tek kupili u pekari, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije