Kafa ujutro nije zdrava prema riječima ovog doktora: "Počnite praktikovati ovo"

0
Radiosarajevo.ba
Kafa ujutro nije zdrava prema riječima ovog doktora: "Počnite praktikovati ovo"
Foto: Pexels / Ilustracija/Kafa

Jutarnja kafa za mnoge je nezamjenjiv ritual koji donosi prvi val energije za početak dana. 

Prema riječima dr. Karana Raja, popularnog doktora poznatog po savjetima na TikToku, možda bismo trebali preispitati taj uobičajeni početak dana. Iako može zvučati teško prihvatljivo, Raj tvrdi da ispijanje kafe odmah nakon buđenja nije najbolji izbor za vaše tijelo.

Raj, koji je stekao milione pratitelja na TikToku zahvaljujući korisnim zdravstvenim savjetima, u emisiji BBC Morning Live objasnio je da je tijelu potrebno vrijeme da se probudi uz pomoć kortizola, hormona koji prirodno povećava razinu energije

Ademir Zurapović o suđenju na Olimpijadi i linču iz Srbije: "Takve stvari me ne dotiču"

Ademir Zurapović o suđenju na Olimpijadi i linču iz Srbije: "Takve stvari me ne dotiču"

Bolja opcija

Umjesto da odmah posegnete za kafom, savjetuje da pričekate nekoliko sati, do trenutka kada razina kortizola počne padati.

"Popijte kafu sredinom jutra, kada vaša prirodna energija opadne, kako bi kofein djelovao na pravi način", ističe Raj.

Iako su neki njegovi savjeti naišli na otpor, s komentarima poput: "Ne mogu funkcionirati bez svoje jutarnje kafe", mnogi su podržali ovaj pristup i čak ga preporučili drugima. Isprva može biti izazovno, ali nakon početnog perioda prilagodbe, tvrde da se osjećaju znatno bolje, prenosi Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije