Jede vam se pita, a nemate vremena da pripremate rernu? Evo načina kako da je pečete na tavi
Pite s raznim punjenima mnogima su omiljeni zalogaji, a mi vam u nastavku donosimo recept za pitu s okusom pizze za koju ne morate paliti rernu. Ako ste se pitali koji biste ručak za sutra mogli pripremiti, neka vam ovaj recept bude inspiracija.
Pita iz tave – sastojci:
- Paket gotovih kora za pite i savijače
- Mozzarella
- Sirni namaz
- Kečap
- Gauda
Pita iz tave – priprema:
- Jednu koru premazati sirnim namazom, a uz rub staviti kečap.
- Dodati gaudu i mozzarellu.
- List zarolati u zvrk, kao što je prikazano u videu.
- Peći na tavi u koju smo stavili malo ulja, na srednje jakoj vatri, sa svake strane po tri do četiri minute.
- Ponoviti postupak, ovisno o tome koliko pita želite.
- Poslužiti uz jogurt.
Savjet: Umjesto navedenog punjenja, malim pitama možete dodati bilo koji sastojak. Skuhani krompir narezan na kockice, već gotovo mljeveno meso, šunka i sir, samo su neki od prijedloga koji će se odlično uklopiti u ovaj recept, piše Dnevnik.hr.
Kako izgleda ova pita možete pogledati ovdje:
Za spas NUB-a: Pročitajte kompletan nalog koji je danas naredio Christian Schmidt
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.