Jagode će vam trajati duže s ovim trikom: Otkrijte kako da su vam svježe čak tri sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Jagode će vam trajati duže s ovim trikom: Otkrijte kako da su vam svježe čak tri sedmice
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Jagode

Sigurno ste primijetili koliko se brzo jagode mogu pokvariti nakon što ih kupite. A, nisu baš ni jefitne pa bi bila prava šteta da ih bacite u smeće.

Ali, postoji jedan trik koji će vam pomoći da produžite njihovu svježinu, a sve što vam treba je bijeli ocat, piše Mirror.

Autorice Ariel Klein i Samantha Leffler iz Real Simplea otkrili su ovaj trik koji može produžiti svježinu jagoda i do tri sedmice. Pomiješajte bijeli ocat s vodom u omjeru 1:3 te potopite jagode na nekoliko minuta. Nakon toga, nježno ih posušite i spremite u hermetički zatvorenu posudu u frižider.

Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje

Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje

Bijeli ocat djeluje tako što povećava kiselost voća, što sprječava rast plijesni i produžuje svježinu. Ako vam ocat nije po volji, možete jednostavno zamrznuti jagode.

Mogu se držati u zamrzivaču čak 10 do 12 mjeseci i brzo odmrznuti u hladnoj vodi. Tako ćete uvijek imati svježe jagode za smoothieje ili kao dodatak jogurtu ili žitaricama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije