Jagode će vam trajati duže s ovim trikom: Otkrijte kako da su vam svježe čak tri sedmice
Sigurno ste primijetili koliko se brzo jagode mogu pokvariti nakon što ih kupite. A, nisu baš ni jefitne pa bi bila prava šteta da ih bacite u smeće.
Ali, postoji jedan trik koji će vam pomoći da produžite njihovu svježinu, a sve što vam treba je bijeli ocat, piše Mirror.
Autorice Ariel Klein i Samantha Leffler iz Real Simplea otkrili su ovaj trik koji može produžiti svježinu jagoda i do tri sedmice. Pomiješajte bijeli ocat s vodom u omjeru 1:3 te potopite jagode na nekoliko minuta. Nakon toga, nježno ih posušite i spremite u hermetički zatvorenu posudu u frižider.
Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje
Bijeli ocat djeluje tako što povećava kiselost voća, što sprječava rast plijesni i produžuje svježinu. Ako vam ocat nije po volji, možete jednostavno zamrznuti jagode.
Mogu se držati u zamrzivaču čak 10 do 12 mjeseci i brzo odmrznuti u hladnoj vodi. Tako ćete uvijek imati svježe jagode za smoothieje ili kao dodatak jogurtu ili žitaricama.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.