Istraživanje pokazalo: Evo koliko često bi trebalo voditi ljubav u vezi ili braku

Radiosarajevo.ba
Istraživanje pokazalo: Evo koliko često bi trebalo voditi ljubav u vezi ili braku
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Vjerovatno ste se i samo pokoji put zapitali kako stojite kad se govori o seksu. Jeste li po učestalosti vođenja ljubavi ispod, iznad ili ste dio prosjeka.

U Britaniji je nedavno provedeno istraživanje u kojemu je sudjelovalo 1.935 osoba, a odgovarale su na pitanja koliko često na sedmičnoj bazi prakticiraju seks i koliko puta sedmično je za njih normalno.

Rezultati su pokazali da jedan od petero ispitanika vodi ljubav nekoliko puta u sedam dana, dok tri posto ispitanih to čini svaki dan.

"Mogli bi reći da se mlađi muškarci seskaju svaki dan, što ih čini ključem demografije", kaže voditeljica istraživanja Lucy Cornford, piše The Sun.

Što se tiče trajanja samog odnosa, imamo podatke koji bi vas mogli iznenaditi. Američki i kanadski seksualni terapeuti tvrde kako predug seksualni odnos nije poželjan, odnosno da je pola sata 'akcije' previše. Isto tako, seks koji traje minutu - dvije je prekratak.

Idealan seksualni odnos, kažu oni, trebao bi trajati od sedam do maksimalnih 13 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije