Za probleme u krevetu je možda kriv vaš posao: Ko je najugroženiji

Radiosarajevo.ba
Za probleme u krevetu je možda kriv vaš posao: Ko je najugroženiji
Foto: Pexels / Ilustracija

Ako imate problema u krevetu, krivac za to bi mogao biti vaš posao. 

Istraživanje koje je provela Zava pokazalo je da gotovo četvrtina muškaraca pati od seksualnih problema zbog stresnog posla. Istraživanje je provedeno na 1035 Britanaca koji su odgovarali na pitanja o seksualnom životu i faktorima koji utječu na njihove performanse u spavaćoj sobi. 

Rezultati su pokazali da su kod 22 posto muškaraca stres, anksioznost i depresija uzrokovali erektilnu disfunkciju, a 20 posto njih priznalo je da ih stres povezan s poslom sprječava da se upuste u seksualne odnose. 

22 posto muškaraca otkrilo je da im je posao prioritetniji od seksa te da izbjegavaju odnose s partnericom. 

Rezultati su također pokazali da najviše problema sa seksualnim performansom imaju muškarci koji se nalaze na menadžerskim i šefovskim pozicijama. Čak 27 posto njih priznaje da redovito ima problema u postizanju erekcije. 

"Ako je vaša erektilna disfunkcija uzrokovana mentalnim problemima, ključno je da o tome kako se osjećate porazgovarate sa stručnom osobom koja se specijalizirala za seksualnu terapiju. Ljekar vam može dati najbolji savjet kako ćete si pomoći", rekla je za Mirror doktorica Clair Gainger koja je sudjelovala u istraživanju. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije