Iskoristite ljetovanje: Sve blagodati slane vode

Radiosarajevo.ba
Iskoristite ljetovanje: Sve blagodati slane vode
More blagotvorno utječe na stanje našeg organizma.

Morska so se smatra gotovo čudotvornom i to nije bez razloga. Prodaje se u apotekama, a ljekari je čak preporučuju za liječenje i prevenciju mnogih bolesti.

Minerali

Morska voda je jedinstven izvor minerala i soli koji prodiru kroz pore kože, njeguju i daju tijelu potrebne mikroelemente. Oni su odličan izvor za borbu protiv slobodnih radikala koji uzrokuju rak. Da bi koža u morskoj vodi apsorbirala dovoljno korisnih elemenata nije potrebno da sperete morsku vodu odmah poslije kupanja. Neka ostane na tijelu najmanje 15 minuta.

Otok

Morska voda njeguje kožu i otklanja otoke koji se javljaju uslijed stagniranja soli u tijelu. Za samo nekoliko dana kupanja u morskoj vodi održaćete ravnotežu elektrolita, a možete izgubiti i dodatne kilograme koji nastaju uslijed nadimanja. Potrebno je da ostanete u morskoj vodi bar 10 minuta u toku dana.

Produženje mladosti

Morska voda je bogata jodom, a on zauzvrat doprinosi obnavljanju ćelija kože, što produžava vaš svijež izgled i mladost. Osim toga, smanjuje nivo štetnog holesterola u organizmu, normalizira hormone i jača nerve.

Zdrava koža

Morska voda se bori s raznim bolestima kože: dermatitisom, psorijazom i gljivičnim oboljenjima. Često ljekari savjetuju da koristite slane kupke, a more vam ovu slanu terapiju donosi u izobilju. Pokušajte da provedete u vodi što je moguće više vremena i ne perite slanu vodu s tijela najmanje nekoliko sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije