Imate nenajavljene goste? Ovako očistite vašu kuhinju za samo pet minuta

0
Radiosarajevo.ba
Imate nenajavljene goste? Ovako očistite vašu kuhinju za samo pet minuta
Foto: Pexels / Kuhinja

Ako želite brzo očistiti kuhinju, slijedite stara pravila 'od vrha do dna' i od 'naprijed prema natrag'.

To štedi vrijeme i nećete udvostručili posao. Evo što sve možete napraviti u pet minuta, što je idealno ako imate nenajavljene goste, piše Family Handyman.

Ormarići

Nekoliko masnih mrlja može učiniti cijelu kuhinju prljavom. Danny Lipford, stručnjak za domaćinstvo i voditelj televizijske i radio emisije Homeowner, ima veliki savjet o tome kako brzo očistiti kuhinju: "Zagrijte vlažnu spužvu u mikrovalnoj pećnici na minutu, a zatim dodajte deterdžente s citrusima. Topla spužva uklonit će mrlje i smanjiti vrijeme čišćenja".

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Sudoper

Sjajni kuhinjski sudoper od nehrđajućeg čelika najvažniji je dio vaše kuhinje. Za brzo čišćenje sudopera bez grebanja, koristite vlažnu spužvicu i sodu bikarbonu. "Soda bikarbona uklonit će mrlje bez grebanja po površini", kaže Kathleen McEvoy.

"Nakon što očistite mrlje, ispunite bocu za prskanje sirćetom i isperite sudoper", objašnjava McEvoy. Sirće djeluje kao dezinfekcijsko sredstvo. Isperite vodom i sudoper će zasjati kao nov.

Osvježite zrak

Vrlo je važno da osvježite zrak, probajte naći prirodna sredstva ili mirisne svjeće koje će pomoći da vaša kuhinja djeluje svježije.

Odličan savjet: Evo kako brzo staviti kesu na kantu za smeće

Odličan savjet: Evo kako brzo staviti kesu na kantu za smeće

Očistite pod

Jedna od najvažnih stvari je da pod vaše kuhinje bude čist. Brzo počistite metlom ili usisavačem, a zatim brzo očistite svu prolivenu hranu vlažnom mikro krpom ili papirnatim ručnikom

Očistite vidljivi nered

Radna ploča i kuhinjski stol često služe kao odlagalište svega. Pošta, gumice za kosu, ključevi, igračke  i drugo mogu učiniti da inače čista kuhinja izgleda pretrpano. Gosti se osjećaju opušteno kada vaš prostor izgleda organizovano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije