Imate 50+ godina? Ovih osam modnih komada treba da imate u garderoberu

2
Radiosarajevo.ba
Imate 50+ godina? Ovih osam modnih komada treba da imate u garderoberu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zimska moda na ulicama Sarajeva

Žene u pedesetim i dalje imaju slobodu birati odjeću prema vlastitom ukusu, a u ovom kratkom vodiču ističemo klasične komade koji su idealni za raznovrsno kombiniranje i dugotrajan stil.

Bez obzira na to preferirate li razigran, minimalistički, ekscentričan ili elegantan stil, ovi modni komadi čine čvrstu osnovu vašeg ormara.

U ovom mini vodiču za modu žena u pedesetim fokusiramo se na klasične komade koji su dugovječni, visokokvalitetni i uvijek u trendu.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Ti komadi se mogu raznovrsno kombinirati i prilagoditi različitim prilikama, bez obzira na to radi li se o klasičnim trapericama, udobnim džemperima, toplim kašmirskim komadima ili elegantnim kožnim kaputima.

Ovdje su osnovne stvari koje bi trebale naći svoje mjesto u ormaru žene u pedesetim:

Dva modna trika koja svaka žena starija od 50 mora znati: Kako izgledati mlađe u samo par sekundi

Dva modna trika koja svaka žena starija od 50 mora znati: Kako izgledati mlađe u samo par sekundi

Dobar džins

U svoj ormar uvrstite par zvonastih farmerki koje će vas svakim korakom podsjećati na najljepše uspomene iz mladosti.

Džins hlače sa statement topom
Foto: Instagram: Džins hlače sa statement topom

Džemper od kašmira

Ništa ne stvara osećaj udobnosti i luksuza kao dodir kašmira. Predimenzionirani džemper biće jedna od najnosivijih stvari u vašem ormaru.

Ravne cipele

To nije usko povezano s vašim godinama, već godinama generalno – jer već u kasnim dvadesetim shvatamo da je udobnost na prvom mestu. Izbor je veliki: od klompi, patika, papuča, glomaznih mokasina i čizama – na vama je da izaberete.

Bijela košulja

Ilustracija
Foto: Pexels: Ilustracija

Ali ne ona poslovna, stroga, strukirana košulja, već elegantna košulja neobičnog kroja. Nosite je na svoj način – uz široke pantalone ili suknju u boji.

Duga crna haljina

Za sve prilike – uz ravne cipele za posao i šetnju gradom, a uz štikle za svečane večere. Upotpunite je neobičnim detaljima koji će joj dati urbani ton.

Kožni kaput

Ako je nešto bezvremensko, onda je to koža. Kožni kaput jedan je od onih komada koje nasljeđujemo od mama, a ostavljamo kćerkama. Njegov moćan i efektan izgled svaki autfit će podići na viši nivo, a u 21. vijeku može se kombinovati uz sve – čak i uz najromantičnije stajlinge, piše Zadovoljna.

Pruge

Uvijek prefinjene, uvijek sofisticirane, uvijek nenametljive – pruge su ove godine u fokusu više nego ikad, čak iako zapravo nikada nisu napustile naše police.

Boje

Ako ste pomislili da je previše klasike i da u ovom nizu na red dolaze odijela, bluze i pantalone, pogrešili ste. Podsjećamo vas da su boje za svako vrijeme i za svako doba – pokažite svoj mladi duh i zasijajte u svojoj autentičnosti, piše Žena blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije