Ideja za ručak: Donosimo vam idealan recept za sataraš

0
Radiosarajevo.ba
Ideja za ručak: Donosimo vam idealan recept za sataraš
Foto: Coolinarika / Sataraš

U potrazi za ukusnim i hranljivim obrocima koji se lako pripremaju, musaka bez mesa predstavlja odličan izbor. Ovaj recept za musaku bez mesa će vas osvojiti svojim bogatim ukusom i jednostavnom pripremom. 

Sastojci:

  • 3 krupne glavice luka
  • 1 kg paprika
  • 1 kg paradajza
  • 3 jajeta
  • ulje za prženje
  • so, šećer
  • ljuta papričica
  • peršun

Ponovo se zatreslo tlo u Bosni i Hercegovini

Ponovo se zatreslo tlo u Bosni i Hercegovini

Priprema

Očistite luk i iseckajte ga na rebarca pa upržite na ulju kratko, a zatim još malo dinstajte dodajući vruću vodu. 

Dok se luk dinsta, očistite papriku, isjeckajte na duge kolutiće, pa svaki kolutićna sitnije uzdužne dijelove. 

Dodajte ga u luk i smanjite na najmanju vatru i poklopite, da i paprike počnu da puštaju vodu.

Dok se one polako prže, oljuštite paradajz pa ga isjecite kao za salatu.

Kremasti njoki s piletinom: Savršen jesenji obrok

Kremasti njoki s piletinom: Savršen jesenji obrok

Dodajte ga u luk i papriku, pa pojačajte vatru i dinstajte sve zajedno dok ne omekša, a voda ne ispari.

Dodajte so i šećer, ljutu papričicu po ukusu.

Ako neki ukućani ne jedu jaja, možete da ih pojedinačno spustite u sataraš i upržite ih u vrelom povrću tako da posle možete da ih odvojeno servirate.

Ako svi vole sataraš sa jajima, umutite jaja kao za kajganu, pa polako sipajte u vrelo povrće i pržite na ulju dok se jelo ne zgusne i ne poveže.

Pospite peršunom, servirajte sa bijelim sirom.

Napomena:

Sataraš je izuzetno ukusan i ako paprike prvo ispečete na tavi ili roštilju, oljuštite i očistite od sjemena i ljuske i nasjeckate. U tom slučaju, dodajte ih kad paradajz već bude ukuhan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije