Idealna ideja za ručak: Probajte ukusne špagete bolonjez sa jednim tajnim sastojkom

1
Radiosarajevo.ba
Idealna ideja za ručak: Probajte ukusne špagete bolonjez sa jednim tajnim sastojkom
Foto: Pexel / Špagete

Svi ljubitelji špageta vole razne varijante ovog jela, kao i stavljanje različitih sastojaka koji će ponuditi nove okuse.

Bolonjez je jedan od najomiljenijih umaka, praktičan i brz, a vrlo zasitan.

Isprobajte malo drugačiji recept s jednim dodatnim sastojkom - gljivama koji će obogatiti okus ovom izdašnom jelu.

Objavljen snimak "dječije igre" u Sarajevu, komentari: "Manje pucalo u ratu"

Objavljen snimak "dječije igre" u Sarajevu, komentari: "Manje pucalo u ratu"

Sastojci:

  • 2 luka
  • 1 kašike maslinovog ulja
  • 1 komadić bijelog luka
  • 500 g mljevenog mesa
  • 90 g nasjeckanih gljiva
  • origano ili mješavina bilja
  • 400 ml umaka od paradajza
  • 1 kašika paste od paradajza
  • so i biber
  • špagete 300 g

Priprema:

U veću tavu stavite luk i ulje i pržite na jačoj vatri 3-4 minute. Dodajte bijeli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte gljive i začinsko bilje te pržite još nekoliko minuta.

Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom

Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom

Umiješajte umak od paradajza, mljeveno meso, kečap ili pire od paradajza i začine. Pričekajte da prokuha, pa smanjite vatru. Poklopite i provjeravajte uz povremeno miješanje sljedećih pola sata.

U međuvremenu skuhajte špagete u velikom loncu kipuće, posoljene vode. Dobro ih ocijedite, isperite vrućom vodom, vratite u lonac i dodajte kaščicu maslinovog ulja. Zatim dodajte umak koji ste prethodno napravili. Pospite parmezanom ili naribajte sir i uživajte!, piše Skuhaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije