Idealna ideja za ručak: Probajte ukusne špagete bolonjez sa jednim tajnim sastojkom

1
Radiosarajevo.ba
Idealna ideja za ručak: Probajte ukusne špagete bolonjez sa jednim tajnim sastojkom
Foto: Pexel / Špagete

Svi ljubitelji špageta vole razne varijante ovog jela, kao i stavljanje različitih sastojaka koji će ponuditi nove okuse.

Bolonjez je jedan od najomiljenijih umaka, praktičan i brz, a vrlo zasitan.

Isprobajte malo drugačiji recept s jednim dodatnim sastojkom - gljivama koji će obogatiti okus ovom izdašnom jelu.

Pogledajte kakva je kolona na granici na izlazu iz BiH. Posebno se izdvajaju tri granična prijelaza

Pogledajte kakva je kolona na granici na izlazu iz BiH. Posebno se izdvajaju tri granična prijelaza

Sastojci:

  • 2 luka
  • 1 kašike maslinovog ulja
  • 1 komadić bijelog luka
  • 500 g mljevenog mesa
  • 90 g nasjeckanih gljiva
  • origano ili mješavina bilja
  • 400 ml umaka od paradajza
  • 1 kašika paste od paradajza
  • so i biber
  • špagete 300 g

Priprema:

U veću tavu stavite luk i ulje i pržite na jačoj vatri 3-4 minute. Dodajte bijeli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte gljive i začinsko bilje te pržite još nekoliko minuta.

Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom

Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom

Umiješajte umak od paradajza, mljeveno meso, kečap ili pire od paradajza i začine. Pričekajte da prokuha, pa smanjite vatru. Poklopite i provjeravajte uz povremeno miješanje sljedećih pola sata.

U međuvremenu skuhajte špagete u velikom loncu kipuće, posoljene vode. Dobro ih ocijedite, isperite vrućom vodom, vratite u lonac i dodajte kaščicu maslinovog ulja. Zatim dodajte umak koji ste prethodno napravili. Pospite parmezanom ili naribajte sir i uživajte!, piše Skuhaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije