Idealna ideja za ručak: Probajte ukusne špagete bolonjez sa jednim tajnim sastojkom
Svi ljubitelji špageta vole razne varijante ovog jela, kao i stavljanje različitih sastojaka koji će ponuditi nove okuse.
Bolonjez je jedan od najomiljenijih umaka, praktičan i brz, a vrlo zasitan.
Isprobajte malo drugačiji recept s jednim dodatnim sastojkom - gljivama koji će obogatiti okus ovom izdašnom jelu.
Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže
Sastojci:
- 2 luka
- 1 kašike maslinovog ulja
- 1 komadić bijelog luka
- 500 g mljevenog mesa
- 90 g nasjeckanih gljiva
- origano ili mješavina bilja
- 400 ml umaka od paradajza
- 1 kašika paste od paradajza
- so i biber
- špagete 300 g
Priprema:
U veću tavu stavite luk i ulje i pržite na jačoj vatri 3-4 minute. Dodajte bijeli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte gljive i začinsko bilje te pržite još nekoliko minuta.
Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom
Umiješajte umak od paradajza, mljeveno meso, kečap ili pire od paradajza i začine. Pričekajte da prokuha, pa smanjite vatru. Poklopite i provjeravajte uz povremeno miješanje sljedećih pola sata.
U međuvremenu skuhajte špagete u velikom loncu kipuće, posoljene vode. Dobro ih ocijedite, isperite vrućom vodom, vratite u lonac i dodajte kaščicu maslinovog ulja. Zatim dodajte umak koji ste prethodno napravili. Pospite parmezanom ili naribajte sir i uživajte!, piše Skuhaj.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.