Idealan su dodatak na vašem tanjiru: Pohovane tikvice iz rerne sa parmezanom

0
Radiosarajevo.ba
Idealan su dodatak na vašem tanjiru: Pohovane tikvice iz rerne sa parmezanom
FOTO: Coolinarika / Pohovane tikvice

Pohovane tikvice pečene u rerni, hrskave su poput čipsa, aromatične i brzo gotove. Mogu se jesti kao toplo ili hladno predjelo ili dodatak glavnom jelu.

S obzirom na to da nije zahtjevna priprema ovog jela, idealne da upotpunite svoju iftarsku sofru.

Sastojci

  • tikvice
  • so
  • mljeveni biber
  • začini po želji (origano, peršun, vegeta...=
  • ulje
  • 2/3 od ukupne količine pšeničnog brašna
  • 1/3 kukuruznog brašna
  • jaje
  • parmezan iz kesice

Priprema

Prema količini tikvica odredite broj jaja i sve ostalo, bitno je samo da stavite 1/3 kukuruznog brašna, od njega će tikvice biti hrskave. Začine birajte po želji, sve što volite.

Tikvice ogulite skroz ili samo površinski dio ili ako volite i ako su mlade, ne morate ih guliti. Izrežite  ih na krugove debljine do pola centimetra.

Austrijanci donijeli odluku o Bleiburgu

Austrijanci donijeli odluku o Bleiburgu

U zdjelici pomešajte brašno i začine, a u drugoj umutite jaja. Tikvice prvo umočite u brašno, a zatim u jaja i redjajte na papir na plehu.

Odozgo ih pospite sjeckanim peršunom i parmezanom i poprskajte malo uljem. Pecite u dobro zagrijanoj rerni na 220 stepeni, 10-ak minuta, dok porumene.  

To je to!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije