Feng shui: 3 pravila koja u dom privlače sreću i donose zdravlje i novac ukućanima

0
Radiosarajevo.ba
Feng shui: 3 pravila koja u dom privlače sreću i donose zdravlje i novac ukućanima
Foto: Pexels / Ljubičasta i zelena boja u domu su ključne

Stručnjaci za Feng shui istaknuli su da ako želite da energija novca teče kroz vaš dom i da s njom nikada nemate problema, trebate učiniti sljedeće.

Koristite žive boje u "poslovnim" dijelovima stana

Tamo gdje sjedite, gdje radite bilo kakav posao u stanu/kući, te zidove obojite u zeleno ili ljubičasto, ili jednostavnije, postavite neki veći predmet u tim bojama. Zelena predstavlja vitalnost i rast, a ljubičasta predstavlja bogatstvo.

Čuvajte i njegujte svoj novac

Nemojte gužvati novčanice niti ih bacati na stol. Vjerovanje ide ovkao - ako se vi prema novcu odnosite "loše", on će se tako odnositi i prema vama. Zato, uvijek ga držite uredno složenog u novčaniku, u nekoj kuverti ili sefu. Čuvajte i svoje račune, uredno ih stavite u kuvertu ili ladicu, piše Dom&dizajn.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Darujte bilo šta drugima

Ako vam nedostaje novca, obratite se ljudima oko sebe. Posvetite im svoje vrijeme i pažnju, zahvalite im na svemu što čine za vas kako biste se osjećali dobro. Uspjeh nije samo ako imamo profit, uvijek moramo pronaći pozitivnu stranu svega čak i kada nema dovoljno novca. Kako je novac dio kruga, kada se taj krug ispuni, bit će vam vraćen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije