Prema feng shuiju: 5 biljaka koje štite kuću od negativne energije

0
Radiosarajevo.ba
Prema feng shuiju: 5 biljaka koje štite kuću od negativne energije
Instagram/ Nataliaandersson1 / Ilustracija

Sobne biljke oživljavaju prostor, čine da dom bude autentičan i u skladu sa prirodom.

Biljke su izvor pozitivne energije, a prema Feng shuiju, određene vrste cvijeća mogu zaštiti dom od negativne energije.

Geranijum: Ova lijepa biljka ima antimikrobna svojstva, a takođe se smatra talismanom u mnogim kulturama. Mala biljka puna cvjetova u jarkim bojama može brzo da oslobodi dom negativnih vibracija.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Geranijum ublažava stres, njegova energija blagotvorno utiče na komunikaciju i pomaže u lakšem riješavanju konfliktnih situacija.

Puzavac (tradescantia): Vjeruje se da ovaj cvet smanjuje loše misli i čisti dom od negativnosti. Ova divna cvjetnica poput usisivača, apsorbuje sve negativne vibracije, nosi se sa apatijom i podiže kreativnu energiju u domu.

Tetrastigma (unutrašnje grožđe): Takva biljka čisti dom od loše energije i zavisti, a ispunjava dom pozitivnim emocijama, daje udobnost i harmoniju. Donosi radost, opuštenu atmosferu i snagu.

Kaktusopuncija:  Štiti od negativnosti, smiruje nervni sistem i pruža zdrav san. Osjećaj sreće, mira i dobrih odnosa donosi među članovima porodice.

Ciklama: Još jedna nježna biljka sa prelijepim cvijećem će brzo pomoći da se nosite sa bilo kojom negativnošću. Ciklamu treba dati onima koji su često neraspoloženi.

Simbolično, ova biljka povećava efikasnost i razvija kreativnost. U nekim kulturama se smatra da može privući i novac, posebno ako je držite pored kasice ili stavite novčić u saksiju, piše Sensa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije