Dupli užitak: Nedjelja je kao stvorena za punjenu pljeskavicu
Koja je tajna dobrog roštilja? Neki kažu svježe meso, neki drva, neki spominju postupke pripreme ili zgotavljanja...
Kako god, ako još niste, probajte punjene pljeskavice prema ovom receptu:
Sastojci:
50 dag mljevenog miješanog mesa
10 dag naribanog sira trapista
2 glavice luka
3 režnja bijelog luka
2 jaja
1 kiseli krastavac
2 grančice peršinovog lista
1 žlica senfa
ulje
biber
so
Priprema:
Bijeli luk i peršunov list nasjeckajte i pomiješajte, pa polovicu smjese dodajte mljevenom mesu.
Zatim mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk, jaja, posolite, pobiberite i izmiješajte. Od ove smjese oblikujte osam pljeskavica veličine dlana.
Naribanom siru dodajte drugu polovicu nasjeckanog bijelog luka i peršunovog lista, sitno narezani krastavac i senf, pa izmiješajte, piše recepti.hr.
Zatim na četiri pljeskavice stavite ovu smjesu sa sirom, pa ih poklopite s onim praznim pljeskavicama, a rubove čvrsto stisnite.
Stavite ih na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s jedne i druge strane da lijepo porumene.
Također, možete ih ispeći i u tavi.
Pljeskavice poslužite sa nasjeckanim lukom, ajvarom... ili prilogom salatom po želji.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.