Dupli užitak: Nedjelja je kao stvorena za punjenu pljeskavicu

0
Radiosarajevo.ba
Dupli užitak: Nedjelja je kao stvorena za punjenu pljeskavicu
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Koja je tajna dobrog roštilja? Neki kažu svježe meso, neki drva, neki spominju postupke pripreme ili zgotavljanja...

Kako god, ako još niste, probajte punjene pljeskavice prema ovom receptu: 

Sastojci:

50 dag mljevenog miješanog mesa
10 dag naribanog sira trapista
2 glavice luka
3 režnja bijelog luka
2 jaja
1 kiseli krastavac
2 grančice peršinovog lista
1 žlica senfa
ulje
biber
so

Priprema:

Bijeli luk i peršunov list nasjeckajte i pomiješajte, pa polovicu smjese dodajte mljevenom mesu.

Zatim mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk, jaja, posolite, pobiberite i izmiješajte. Od ove smjese oblikujte osam pljeskavica veličine dlana.

Naribanom siru dodajte drugu polovicu nasjeckanog bijelog luka i peršunovog lista, sitno narezani krastavac i senf, pa izmiješajte, piše recepti.hr. 

Zatim na četiri pljeskavice stavite ovu smjesu sa sirom, pa ih poklopite s onim praznim pljeskavicama, a rubove čvrsto stisnite.

Stavite ih na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s jedne i druge strane da lijepo porumene.

Također, možete ih ispeći i u tavi. 

Pljeskavice poslužite sa nasjeckanim lukom, ajvarom... ili prilogom salatom po želji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije