Brzo i ukusno: Za ovu tjesteninu svi će vam tražiti recept
Tjestenina sa sirom izvrstan je odabir za brz i ukusan ručak ili večeru. Priprema vam neće oduzeti puno vremena, nećete zapeti s hrpom posuđa niti ćete se previše umoriti.
Uz to, zapečenoj tjestenini razveselit će se čak i oni kojima brokula nije na vrhu liste omiljenih namirnica i garantiramo da će tražiti repete. Samo nemojte štedjeti na cheddaru i parmezanu, a po želji dodaj i ostatke piletine od prošlog ručka ili tunu.
Sastojci:
450 g tjestenine
400 g cvjetova brokule
2 kađike maslaca
30 g brašna
1 mali luk
3 režnja bijelog luka
500 ml mlijeka
350 ml povrtnog temeljca
250 g naribanog cheddara
100 g naribanog parmezana
30 g krušnih mrvica
So, biber
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Tri minute prije kraja ubaci i brokulu pa ih skuhaj zajedno, a potom i procijedi.
Na laganoj vatri otopi maslac pa dodaj sitno nasjeckani luk i bijeli luk. Pirjaj dok ne omekšaju, a zatim ubaci i brašno. Uz miješanje polako dodaj mlijeko i temeljac.Pusti da umak krčka sve dok se ne zgusne, uz povremeno miješanje, piše gastro.24sata.hr.
Umak makni s vatre, umiješaj cheddar i parmezan i po ukusu začini soli i biberom. U veliku posudu premazanu maslacem prebaci tjesteninu i brokulu, prelij umakom i pospi krušnim mrvicama. Peci 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, sve dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnu boju.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.