Duga ili kratka kosa: Pravilo 5,5 cm otkriva koja je najbolja frizura za vas

0
Radiosarajevo.ba
Duga ili kratka kosa: Pravilo 5,5 cm otkriva koja je najbolja frizura za vas
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Oduvijek ste željele da isprobate kratku frizuru, ali se bojite da vam kratka kosa možda neće stajati? Ili obrnuto, smatrate da kratki bob ili piksi lijepo naglašav vaše crte lica, ali se ipak pitate da li je duga kosa bolja opcija?

Kada je riječ o frizuri, bez obzira na vodeće trendove i savjete stručnjaka, uvijek je najvažnije odbrati onu sa kojom ste sami najzadovoljniji. Ali, ako vas ipak zanima koja vam dužina kose najbolje stoji, odgovor potražite u pravilu od 5,5 centimetra, piše žena.blic.rs.

Vjerovali ili ne, ali frizura koja najbolje pristaje vašem licu može da se izračuna, a prema pravilu za koje je potrebno malo matematike, optimalna dužina kose zavisi od važe vilice. Formula je osmislio tim stručnjaka za kosu iz linije za njegu kose Džon Frda i namijenjena je izračunavanju stoji vam bolje kratka ili duga kosa. A za to ne morate ići u frizerski salon, lako ćete saznati kod kuće. Sve što treba je lenjir, olovka i ogledalo.

Neobičan način pronalaska ljubavi: Upoznali se uz pomoć 'Spotted: Sarajevo', danas im je bila svadba

Neobičan način pronalaska ljubavi: Upoznali se uz pomoć 'Spotted: Sarajevo', danas im je bila svadba

Kako funkcioniše pravila od 5,5 cm:

Stanite ispred ogledala.

Uzmite olovku i postavite je vodoravno ispod brade.

Nakon toga uzmite lenjir i postavite ga pod pravim ulom na olovku u nivou ušne resice.

Na kraju jednostavno izmjerite udaljenost od ušne resice do špica olovke.

Nego, zašto se pravilo zove 5,5 cm? Vrlo jednostavno: Ako je udaljenost koju ste izmjerili u zadnjem koraku manja od 5,5 cm, odgovara vam kratka frizura. Ako je veća od 5,5 cm, duža kosa će vam ipak bolje laskati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije