Doktor upozorio: Nemojte se raspakirati odmah nakon povratka s putovanja!

2
Radiosarajevo.ba
Doktor upozorio: Nemojte se raspakirati odmah nakon povratka s putovanja!
Pixabay / Ilustracija

Doktor Jason Singh iz Virginije otkrio je zašto nije dobro raspakirati kofer odmah po povratku s putovanja, pogotovo ako ste bili u hotelu.

Na viralnoj TikTok snimci upozorio je kako kod onih koji se odmah raspakiraju puno lakše dolazi do najezde stjenica jer polažu jaja u odjeću i stvari te se tako ušuljaju u kuću u prtljazi.

Objasnio je kako se jaja stjenica obično izliježu u roku od šest do deset dana te da bebe, koje se nazivaju nimfe, trebaju krv kako bi nastavile svoj razvoj.

Barack Obama o Bidenovoj odluci: 'Bio je jedan od najuspješnijih američkih predsjednika'

Barack Obama o Bidenovoj odluci: 'Bio je jedan od najuspješnijih američkih predsjednika'

Međutim, ako ostanu zarobljene u koferu neće se moći hraniti zbog čega će uginuti. Držanje kofera zatvorenog nekoliko sati neće biti od prevelike koristi već bi trebao ostati zatvoren pune dvije sedmice.

Snimka je na TikToku skupila više od 604.000 pregleda, a sve lijene putnike obradovala je vijest da je njihovo odugovlačenje s raspakiravanjem zapravo korisno: "Dakle, liječnik je odobrio moje odugovlačenje. Savršeno", glasio je jedan od komentara.

Javili su se i oni koji se moraju raspakirati čim dođu kući, piše Jutarnji, no nisu dosad imali neugodnih iskustava.

@drjaysonisfresh

How long do you wait to unpack?

♬ original sound - Dr. Jason Singh

Neke od preporuka glasile su da se stvari prvo stave u sušilicu, a tek onda u mašinu za veš jer voda najčešće nije dovoljno vruća da ubije životinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije