Cvijet koji ima moćnu simboliku: Šta držanje orhideje privlači u vašu kuću?

0
Radiosarajevo.ba
Cvijet koji ima moćnu simboliku: Šta držanje orhideje privlači u vašu kuću?
Foto: Printscreen / Orhideja

Orhideja je jedna od najljepših biljaka koje možete gajiti u svom domu. Ona nas podsjeća na ljubav i nježnost, a vjeruje se da je orhideja jedna od vodećih amajlija za žensku sreću. Smatra se da ova biljka ima snažne energetske potencijale.

Postoji na stotine različitih vrsta orhideja od kojih su neke otrovne. Smatra se da zbog svog sastava orhideja može prenijeti ljepotu, pa se koristi često i u kozmetičkoj industriji. Ekstrakt i ulje orhideje koriste se u mnogim kremama za hidrataciju kože i elastičnost, a upotrebljava se i parfemima.

Prema feng šuiju orhideja je cvijet koji privlači ljubavnu sreću, štiti romantični odnos između partnera i priziva susrete srodnih duša, a najčešće se preporučuje da je držite u spavaćoj sobi blizu kreveta.

Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan

Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan

Orhideja se smatra isključivo ženskim cvijetom sa snažnom ženskom energijom, pa se vjeruje i da posebno donosi sreću. ženama. Ako imate orhideju u kući, smatra se da će ženske osobe biti veselije, raspoloženije, pa čak i privlačnije.

U nekim zemljama se vjeruje da su osušene latice orhideje najjača amajlija i zaštita od toksičnih ljudi i konkurenata u ljubavi i na poslu. Zbog toga se latice orhideje nose u džepu ili u torbi.

Čupanje korova odlazi u zaborav: Pospite 1 namirnicu po njemu i bit će trajno uništen

Čupanje korova odlazi u zaborav: Pospite 1 namirnicu po njemu i bit će trajno uništen

Ako brinete o svojoj orhideji i svakodnevno je njegujete, ona će vam donijeti radost i blagostanje. Simbolično, žena koja se posveti njegovanju i razvoju orhideje može otkriti skrivene talente, poboljšati intuiciju i pročistiti svoje srce i energiju.

Orhideja je i zaštitnica doma od negativne energije, a vjeruje se da svaka boja stvara poseban štit. Tako na primjer, ljubičasta orhideja pomaže u borbi protiv lijenosti, žuta i narandžasta privlače energiju obilja, a bijela i ružičasta su pogodne za unutrašnju harmoniju, osjećaj mira i samopouzdanja, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije