Crvene slatkice u neodoljivom džemu bez šećera i konzervansa
Pokušajte ovaj recept za domaći džem od jagoda, koji ne sadrži ni šećer i konzervanse, a toliko ga je lako napraviti da će uspjeti i početnicima u kuhinji.
Sastojci za džem od jagoda bez šećera i konzervansa:
- 1 kg jagoda
- 60 ml limunovog soka
- 3 kašičice narendane korice limuna
- 70 g meda
Postupak:
1. Očišćene jagode usitniste ili ih ispasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu.
2. Dodajte ostale sastojke: narendanu koricu limuna, sok od limuna i med. Dobro promiješajte i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri uz često miješanje.
3. Kada je smjesa dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, nakon otprilike 45 minuta kuvanja, džem je gotov. Nakon što se potpuno ohladi džem od jagoda spreman je za konzumaciju.
Džem čuvajte na hladnom mjestu (u frižideru), a možete ga konzumirati do 2 sedmice.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.