COVID-19 mogao bi kod muškaraca uzrokovati još jedan ozbiljan problem

0
Radiosarajevo.ba
COVID-19 mogao bi kod muškaraca uzrokovati još jedan ozbiljan problem
Foto: Unsplash / Ilustracija

Stručnjakinja za zarazne bolesti dr. Dena Grayson upozorila je ove sedmice da bi COVID-19 mogao kod muškaraca uzrokovati i dugotrajne probleme erektilne disfunkcije.

"To je nešto što nas stvarno zabrinjava; da osim što je potencijalno smrtonosan, ovaj virus očito može uzrokovati i dugotrajne, cjeloživotne komplikacije - rekla je dr. Grayson za Nbc Chicago.

Njeno mišljenje - da bi oni koji su bolest preboljeli dugoročno mogli trpjeti razne zdravstvene posljedice - dijele mnogi medicinski stručnjaci.

Upozoravaju tako da se s vremenom očekuje sve više "dugoročnih posljedica ove infekcije', uključujući i neurološke komplikacije. I premda se još ne zna kakve će sve posljedice virus dugoročno ostaviti, i studije njemačkih naučnika pokazale su još krajem septembra da su se kod više od tri četvrtine pacijenata nakon infekcije COVID-19 razvili srčani problemi. Rezultate istraživanja objavili su u časopisu JAMA Cardiology.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije