Čokoladna torta od samo četiri sastojka koja je oduševila društvene mreže
U samo deset minuta stvorite čaroliju s Eloise Headinom, savršenom kombinacijom sočne čokoladne torte i kremastog čokoladnog moussa.
Ova 26-godišnja kulinarska entuzijastica, osnivačica Instagram stranice 'FitWaffleKitchen', redovno dijeli brze i ukusne recepte za kolače i slastice koje možete napraviti s nekoliko sastojaka.
Njen najnoviji recept brzo je osvojio društvene mreže, postavši pravi hit među sladokusnim ljubiteljima.
Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"
Isprobajte ovu jednostavnu poslasticu i uživajte u savršenoj kombinaciji čokolade i zadovoljstva, piše Metro.
Sastojci:
Tajna savršenog biskvita: Uz ove savjete kolači će uspjeti baš svaki put
- 225 grama maslaca
- 500 grama tamne čokolade
- sedam jaja
- 100 grama šećera
Priprema:
Otopite maslac i čokoladu u mikrovalnoj i ostavite da se ohlade. U jednu posudu dodajte jaja i šećer te dobro promiješajte. Lagano dodajte smjesu čokolade i maslaca u smjesu jaja i šećera.
U jednu četvrtastu posudu za pečenje stavite kalup za torte čija je vanjska strana prekrivena aluminijskom folijom pa nalijte kipuće vode tako da prekrije polovicu četvrtaste posude.
Smjesu ulijte u kalup za torte, a zatim stavite peći na 150 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Ostavite da se torta ohladi preko noći, a zatim je posipajte šećerom u prahu i poslužujte s malinom i sladoledom od vanilije.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.