Čips od jabuke: Savršena dijetalna grickalica

Radiosarajevo.ba
Čips od jabuke: Savršena dijetalna grickalica
Da su jabuke zdrave ne moramo posebno naglašavati. Brinu se o našim zubima, probavi, imunitetu.

Nikada nećete pogriješiti sa ovom voćkom. Zato probajte i čips od jabuke.

Vitamini, minerali, voćne kiseline, prirodni šećer – sve to nudi jabuka, a tako je potrebno našem organizmu. Uvrstite ih u svoju dijetu i jedite jednu jabuku prije svakog obroka i izgubit ćete kilograme brže.

Kada se naviknete na njih, poželjećete da pravite razna jela. Jedno od njih, niskokalorično a ukusno, jeste čips od jabuka. Evo kako ga možete napraviti.

Sastojci:

2 jabuke srednje veličine

1/4 šolje čistog javorovog sirupa

1/2 kašikice cimeta

Uključite rernu na 200 stepeni.  Dok se grije, jabuke operite i izvrtite sredinu sa košpicama, a da ne rasjecate voćku. Kada je narežete na kolutiće, dobićete kružiće s rupicama u sredini.

U plitku tepsiju stavite papir za pečenje i poredajte kolutiće jabuka. Premažite ih smjesom javorovog sirupa i cimeta. Stavite ih u rernu na dva sata.

Za to vrijeme, na svakih pola sata, okrenite kolutiće, da bi se ravnomjerno ispekli. Nakon 2 sata, okvirno, izvadite kolutiće iz rerne i ostavite da se ohlade 15-tak minuta. Trebali bi postajati hrskavi kako se hlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije