Čarolija u bočici: Tajni recept koji vraća biljke u život

0
Radiosarajevo.ba
Čarolija u bočici: Tajni recept koji vraća biljke u život
Foto: Pexels / Sobne biljke

Ova posebna infuzija ima izuzetno pozitivan utjecaj na razvoj korijena biljaka, potiče raskošno i bujno cvjetanje te spriječava pojavu gljivica. Osim toga, ova otopina se iznimno preporučuje i za rezano cvijeće, produžavajući trajanje buketa.

Nije tajna da biljke, osobito zimi kada su izložene suhom i grijanom zraku, zahtijevaju dodatnu njegu, prvenstveno redovitu prihranu. Ako primijetite da vaše biljke posustaju, posegnite za ovim receptom koji će im trenutačno pružiti potrebnu revitalizaciju.

Ova infuzija za biljke, poznata i kao "biljni aspirin", krije dobro čuvanu tajnu koja se temelji na salicilnoj kiselini, poznatoj po poticanju rasta biljaka.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Recept je jednostavan – jedna tableta aspirina i decilitar destilirane vode. Tabletu izmrvite i dodajte u vodu, miješajući dok se potpuno ne otopi.

Ovom otopinom možete zalijevati ili prskati biljke jednom sedmičnom kako biste postigli najbolje rezultate. Vašim biljkama će biti zahvalne, bez obzira uzgajate li ih u dvorištu, na balkonu ili u posudama u unutrašnjem prostoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije