Brzinski ručak iz tave: Zdravo, ukusno i jednostavno
Treba vam brzi i lagani ručak, onda je ovaj recept idealan za vas.
Sastojci:
150 g mladog luka
50 g crvenog luka
50 g mrkve
3 kom jaja
50 g brašna
20 g zobenih pahuljica
maslinovo ulje
sir
sol
biber
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Mladi luk (bijeli i svijetlozeleni dio) nasjeckati na sitno, luk također. Mrkvu naribati na sitno.
Mladi luk, crveni luk i mrkvu posoliti i pobiberiti u zdjeli i izmiješati. Posebno umutiti pjenjačom jaja, brašno i zobene pahuljice i dodati u povrće. Sve dobro izmiješati.
Tavu lagano nauljiti, usuti smjesu i rasporediti ravnomjerno. Peći poklopljeno na laganoj vatri oko 10 - 15 minuta.
Tavu poklopiti tanjirom i okrenuti tako da se jelo izruči na tanjur. Pečena strana treba biti gore. "Palačinku" vratiti u tavu, pečenom stranom prema gore, naribati sir, poklopiti i jeći još malo da se sir otopi. Količinu i vrstu sira odredite sami.
Staviti na tanjir, malo ohladiti i konzumirati, piše Coolinarika.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.