Brzi savjeti za uredan dom: Pravilo od dvije minute koje olakšava život

0
Radiosarajevo.ba
Brzi savjeti za uredan dom: Pravilo od dvije minute koje olakšava život
Foto: Pexels / Ilustracija

Čišćenje doma često može biti izazovno, pogotovo u užurbanoj svakodnevici. Međutim, postoji jednostavan trik koji vam može pomoći održati vaš životni prostor urednim i čistim, a da pritom ne morate provoditi sate u pospremanju.

Dvominutno pravilo postaje omiljena strategija za održavanje reda među mnogima koji žele održavati čist dom, ali imaju ograničeno vrijeme.

Ova metoda uključuje obavljanje kratkih i brzih zadataka koji traju otprilike dvije minute ili manje. To uključuje jednostavne aktivnosti poput stavljanja prljavog posuđa u sudoper, brisanje prašine sa stolova ili podova, pospremanje odjeće sa stolice ili obavljanje brzog pranja manjih količina veša.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Jedna od prednosti ovog pravila je što omogućuje da se čišćenje obavlja u malim koracima, bez potrebe za dugim i iscrpljujućim maratonom čišćenja.

Također, održavanje doma čistim postaje lakše kada se ova navika dijeli s drugim ukućanima, ako ih ima, što može stvoriti ugodno i suradničko okruženje za održavanje čistoće.

Osim toga, ovo pravilo može biti korisno u uključivanju djece u proces čišćenja doma, čime se od malih nogu uči važnost redovitog održavanja prostora i odgovornosti prema vlastitom okolišu.

Dvominutno pravilo može biti jednostavan, ali moćan alat za održavanje čistoće doma, pružajući praktičan i efikasan način održavanja urednosti u svakodnevnom životu, piše Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije