Brokulu smo čitav život rezali pogrešno, a da nismo ni znali: Ovo je najjednostavniji način
Neki brokulu izbjegavaju zbog okusa i teksture, a drugima se sve to možda čak i sviđa, ali im se ne sviđa nered koji ostaje nakon čišćenja i usitnjavanja.
Onima prvima teško ćemo pomoći, osim savjetom da je isprobaju, na primjer, s piletinom i s tjesteninom, ali za one druge, koji muku muče s čišćenjem, imamo odlično rješenje.
Naime, nedavno na portalu The Kitchn izašao je koristan savjet koji će nas, već smo sigurni, potaknuti da brokulu odsad jedemo češće.
Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru
Umjesto da cvjetove brokule režemo kako nam u tom trenutku padne napamet, a zatim pola sata poslije s daske za rezanje skupljamo mrvice, postoji puno bolji, pametniji i uredniji način usitnjavanja, onaj nakon kojeg čišćenje ne predstavlja baš nikakav problem. Trik je u tome da, kada čistite brokulu, nožem zarežete samo stabljiku koja cvjetove ploda drži na mjestu, a zatim jednostavnim pokretom odvojite i dio gdje se cvjetovi drže zajedno.
Želite li još manje cvjetove, postupak ponavljajte dok ne dobijete željeni rezultat. Da bismo vam bolje opisali postupak, u nastavku ostavljamo video koji smo pronašli na The Kitchn, a objavljen je na profilu Cooks Illustrated.
Recept za rižu s piletinom, gljivama i brokulom možete pročitati OVDJE.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.