Korisno / Blistavija i sjajnija koža: Zimski detoks za savršen ten

26. 12. 2019. u 13:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Detoks je neophodan s vremena na vrijeme kako bi koža bila sjajnija i blistavija. Toku zimskog perioda kada je ona izložena lošim spoljašnjim uticajima uobičajena rutina njege nije dovoljna. U ovom periodu neophodnan joj je potpuni detoks.

Ovi koraci put su ka savršenom tenu. Detoks je poželjno raditi jednom nedjeljno.

Masaža lica

Kako bi tvoja koža izgledala njegovano i zdravo masaža lica je najučinkovitiji korak, jer se tako opuštaju svi mišiće lica. To ne mora da budu masaže kod kozmetičara, već je možete izvesti i prilikom apliciranja neke kreme. Laganim pokretima pređite preko svake regije lica.

Očistite kožu uljima

Zabluda je da ulja zatvaraju pore. Ukoliko ih koristite jednom nedjeljno primijetićete da vam koža izgleda mnogo bolje.

Naime, ona rastvaraju sebum, čiste kožu od prljavština i uklanjaju tanak sloj mrtve kože, dok zaštitni sloj ostaje netaknut. Pojedini serumi sa uljem sadrže i razne hranljive sastojke koje mogu da uklone mrlje sa tvog lica. Dakle, ovo je jedan nježan način da pomogneš svojoj koži da u isto vrijeme bude čista, a da se ne koriste grube tehnike.

Detoks maska koju ćete sami napraviti

Ne postoji ništa bolje za dubinsko čišćenje lica od maske sa glinom. Ona prodire duboku u kožu i čisti je temeljno. Pomiješajte 2 kašike zelene gline, 1 kašičicu jogurta ili pavlake i malo meda. Nanesite je na lice i ostavite dok se ne stvrdne. Nakon toga temeljno isperite.

Nahranite kožu serumima

Serumi su idealna opcija zato što prodiru duboko u kožu. Za potpunu regenaraciju kožu nanosite ih na lice jednom nedjeljno, ali ne češće od toga. Njihova uloga je da hidriraju kožu lica kako bi se taj efekat održao duže.

NEMA KOMENTARA